De ce nu functioneaza plita pe gaz?

Este o intrebare pe care nu ne-o dorim sa ne-o punem. Si totusi, se poate intampla ca, din diverse motive, plita noastra sa nu mai functioneze.  Sa vedem care ar putea fi anomaliile, cauzele si ce solutii putem gasi pana sa sunam la cea mai apropiata unitate service.

Functionarea electrica generala este avariata. Se poate datora unei sigurante fuzibile defecte si ceea ce putem face este sa controlam daca siguranta din tabloul general de sigurante este avariata si sa o schimbam. Se mai poate intampla ca intrerupatorul automat sau un intrerupator diferenţial sa se fi deconectat. In acest caz trebuie sa verificam daca s-a deconectat întrerupatorul automat sau un intrerupator diferential.
Nu functioneaza aprinderea automată Cauzele pentru aceasta anomalie ar fi:
-         -  Arzătoarele sunt umede. Trebuie sa uscam capacele arzătorului si sa reincercam aprinderea plitei
-          - Capacele arzatorului sunt pozitionate gresit. Trebuie sa luam la verificat poziţionarea corecta a fiecarui capac.
      -  Pot fi resturi de alimente sau de produse intre bujii si arzatoare. Acest spatiu trebuie curatat cu grija.
-         -  Aparatul nu este conectat la impamantare sau este conectat gresit sau impământarea este defectă. Cel mai bine este sa luam legatura cu un specialist, cu un instalator electrician
Flacara arzatorului nu este uniforma. Aceasta se poate datora fie pozitionarii gresite a pieselor arzatorului, caz in care trebuie sa le pozitionati corect, fie canelurile arzatorului sunt murdare datorita resturilor de mancare iar atunci acestea trebuie curatate.
Debitul de gaz nu pare normal sau nu iese gaz. Se poate ca debitul de gaz sa fie inchis de chei intermediare. Trebuie sa deschideţi posibilele chei intermediare iar in cazul in care gazul provine de la o butelie, verificaţi să nu fie goala si schimbati butelia.
Se simte miros de gaz in bucatarie. Primul lucru ce trebuie facut este sa inchideţi robinetele. Daca avem butelie, poate fi vorba de o posibilă scurgere din racordul buteliei. Trebuie sa verificam ca racordul să fie perfect
Valvele de siguranţă ale unui arzător nu funcţionează. Se poate intampla cand nu mentineti comanda apasata suficient timp. Odata aprins arzatorul, menţineţi comanda apasata cateva secunde în plus. Se mai poate intampla ca si canelurile arzătorului sa fie sunt murdare. In acest caz trebui sa curatati canelurile arzatorului.

Daca nici una dintre solutiile propuse pentru anomaliile prezentate nu s-a dovedit eficienta, este cazul sa apelati la unitatea service autorizata de producator a carei date de contact se gasesc pe certificatul de garantie. 

Electropracticuss

Niciun comentariu: