Despre Cafetiere

Pentru iubitorii de cafele dar care sunt mai putin familiarizati cu partea tehnica a produselor de preparat cafeaua, listam mai jos principalele criterii in alegerea aparatului potrivit cu necesitatile Dumeavoastra. Ne vom referi la cafetiere.
- Putere. in mod evident, cu cat e puterea mai mare, cu atat prepararea cafelei dureaza mai putin, dar si consumul de  energie creste. In general puterea nominala variaza de la 600 W la 1200 W.
- Capacitate - este un criteriu foarte important avand in vedere ca este legat de cantitatea de cafea consumata zilnic, in casa sau la birou. Producatorii de cafetiere anunta numarul de cesti mari si mici, de exemplu 10/15 sau capacitatea in litri, de obicei intre 1,0 si 2,0 litri. Capacitatea se poate vedea in rezervorul de apa, poate fi la interior sau exterior sau doar pe cana. Exista modele de cafetiere cum ar fi Bosch TKA8011 la care nivelul de apa este vizibil din doua parti.
- Selector de arome - anumite aparate permite selectarea tariei cafelei printr-un simplu buton de reglaj.
- Sistem antipicurare - orice cafetiera care se respecta are un astfel de sistem ce pemite retragerea canii inainte de finalizarea pregatirii cafelei, fara riscul de a ne frige sau de a curge cafea pe plita.
- Deconectare automata - functie intalnita la din ce in ce mai multe aparate; in cazul nefolosirii aparatul se deconecteaza dupa 2 ore pentru a evita posibile incidente neplacute
- Mentinerea calda a cafelei - in cazul in care am terminat de preparat cafeaua dar nu am consumat-o pe toata, plita poate incalzi cana pentru a avea o cafea calda pentru mai mult timp. Cafetiera de la Bosch TKA8011 are un sistem si mai avansat, denumit "Dual Heating System" ce asigura cea mai buna aromă a cafelei prin reglajul optim al temperaturii de preparare si al funcţtei de mentinere calda.
- Calitatea materialelor - trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte, de la calitatea materialului plastic al aparatului, (culoare, duritate, etc) pana la calitatea si grosimea sticlei canii. In functie de acestea putem avea o variatie mare a pretului dar si a durabilitatii produsului. In afara de materiale plastice, mai putem intalni inoxul si cani termorezistente la aparatele din gama premium.
- Tipul de filtre; poate fi de hartie sau permanent. Cele de hartie se pot procura de la orice supermarket, se pot folosi la orice tip de cafetiera si sunt utilizabile o singura data iar cele permanente pot fi din plastic sau metalice si sunt proiectate doar pentru un anumit model de cafetiera


Bosch ofera o gama variata de cafetiere, pornind de la modelul TKA1410V , de o calitate excelenta la un pret foarte bun, continuand cu seria 6000 (TKA6024V, 6021) cu design modern si selector de aroma si pana la seria 8000 TKA8011 - cel mai nou model, cu design unic, sistem de incazire dual, si recipient detasabil cu maner incorporat.


electropracticuss



Niciun comentariu: