
Tendintele actuale in mobilierul de bucatarie inclina spre electrocasnicele incorporabile. Motivele pot fi date de un aspectul exterior mai placut, de avantajele ergonomice pe care aceste echipamente le confera spatiului, o mai mare independenta de organizare in bucatarie. Insa aceste avantaje nu se regasesc doar la nivel de aspect, design , ci si in ceea ce privesc caracteristicile tehnice.
Daca la nivelul plitei aceste avantaje nu sunt atat de evidente, singurul dezavantaj major fiind imposibilitatea de a opta pentru gratare dina fonta/ aliaj fonta(luand in considerarea un aragaz cu aprindere electrica si supapa de siguranta gaz), in ceea ce priveste cuptorul diferentele sunt foarte mari.
Un prim mare dezavantaj este dat de un volum mai mic, aceasta diferenta fiind intre 15 si 20 de litri.
Un alt dezavantaj este dat de faptul ca majoritatea aragazelor intalnite pe piata din tara noastra au ca alimentare GN. Intre prepararea la un cuptor pe gaz si una l

Tot la cuptor aragazului putem mentiona lipsa programelor de autocuratare, din ce in ce mai cautate de catre utilizatori, care nu doresc sa-si ocupe timpul in acest sens.
Tendintele actuale sunt de a opta pentru o plita pe gaz si un cuptor electric

In ceea ce priveste cuptorul, pasul catre varianta electrica putem spune ca s-a realizat si la noi. Avantajele mari in ceea ce privesc prepararea, existenta meniurilor presetate, a programelor de autocuratare au inclinat utilizatorul din tara noastra catre cuptorul electric multifunctional.
In concluzie, trecerea de la vechiul aragaz la un pachet incorporabil, plita si cuptor , este una justificata atat din punct de vedere al aspectului exterior, ergonomie si design, cat si din punct de vedere tehnic, luand in considerare multiplele inovatii pe care le intalnim pe aceste echipamente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu