Atunci cand vine vorba de alegerea unui cuptor incorporabil aceasta este prima intrebare. exista totodata tot felul de pareri legate de alegerea tipului de alimentare. unii sunt de parere ca un "cuptor pe gaz confera mancarii un altfel de gust" ,altii spun ca au prieteni care nu sunt multumiti de cuptorul electric ,s.a.m.d. ideea este ca parerilele sunt impartite si adevarul este undeva la mijloc.pe piata se pot cataloga 4 tipuri de cuptoare:cuptorul cu gaz.cuptorul cu gaz cu sistem de convectie,cuptor electric conventional si cuptor electric cu convector.
sa parcurgem toate aceste sisteme si sa punem in evidenta avantajele si dezavantajele acestora:
1) cuptorul pe gaz are ca dezavantaj o temperatura distribuita neuniform in interiorul cuptorului si fiind o instalatie pe gaz se stie de la bun inceput ca erorile pe termostat sunt destul de mari. la temperaturi de peste 180 de grade celsius acestea fi de 40 de grade.
2)cuptorul pe gaz cu convector : desi se intalnesc destul de rar au ca dezavantaj reglarea ineficienta a temperaturii.(vezi explicatiile de mai sus);
3)cuptorul electric conventional este cel mai nerecomandat sistem de folosit. puterea calorica este mai mare decat la cuptoarele pe gaz (1/3) iar temperatura este distribuita neuniform.in aceste conditii veti putea folosi eficient cuptorl pana la temperaturi de 120-140 de grade. peste aceste temperaturi mancarea va iesi arsa in jos sau sus ,in functie de programul selectat.
4)cuptorul electric cu convector este cea mai eficienta instalatie de pe piata.este caracterizata de o putere calorica mare , temperatura uniforma in interiorul cuptorului, eroare pe termostat de cel mult 5 grade celsius, posibilitatea de a avea program de autocuratare.
in concluzie este bine sa achizitionati un cuptor electric cu convector(vezi in orice restaurant) ,iar in conditiile in care gatiti destul de des este bine sa urmariti ca acesta sa aiba si un sistem de autocuratare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu